Skoro znalazłeś się na tej stronie, najprawdopodobniej potrzebujesz mojej pomocy. Dołożę wszelkich starań, abyś ją otrzymał i był z niej w 100% zadowolony!


Nazywam się Magdalena Madej-Babula. Wychodzę z założenia, że każda osoba jest jedyna oraz niepowtarzalna i ta wyjątkowość przekłada się również na jej preferencje smakowe. Dlatego też dokładam wszelkich starań, aby dieta i posiłki, które planuję, były nie tylko smaczne i zdrowe, ale przede wszystkim dostosowane do preferencji żywieniowych pacjentów oraz ich trybu życia. Dążę do tego, aby moi pacjenci wiedzieli i czuli, że dieta to nie jedzenie potraw bez smaku i ciągłe odczuwanie głodu, ale smaczne i różnorodne posiłki.


Swoim pacjentom układam dietę zapewniającą odpowiednią kaloryczność oraz dostarczającą wszystkich niezbędnych składników odżywczych (białka, tłuszcze, węglowodany, witaminy i składniki mineralne) w odpowiednich ilościach i


zgodnie z zapotrzebowaniem danego organizmu będącego na konkretnym etapie rozwoju. Dieta oparta jest ponadto na wiedzy i najnowszych założeniach oraz zasadach żywienia człowieka zdrowego i chorego zalecanych przez Instytut Żywności i Żywienia. Nie korzystam zatem z żadnych nowinek ani tzw. „diet – cud”. Moim głównym celem jest troska o zdrowie pacjenta oraz zmiana jego nawyków żywieniowych na lepsze. Dokładam również wszelkich starań, aby dieta była dostosowana zarówno do możliwości czasowych, jak i finansowych pacjenta.


CO TO OZNACZA?
Cierpisz na chroniczny brak czasu??? TO NIE PROBLEM! Postaram się, aby posiłki nie kosztowały Cię zbyt wiele pracy i nie zajmowały dużo czasu.

Masz ochotę na pierogi lub kotleta? Również nie widzę problemu! Uważam bowiem, że zdrowe jedzenie i zdrowa dieta, to nie ciągłe wyrzeczenia i odmawianie sobie przyjemności. Istotne jest to, aby mądrze i zdrowo dobierać składniki odżywcze i produkty spożywcze. Pokażę zatem, jak komponować posiłki, na co zwracać szczególną uwagę w doborze pożywienia. Najważniejsze jest dla mnie zdrowie pacjenta i jego zadowolenie.


Nie znosisz szpinaku lub owoców morza? Każdy ma prawo czegoś nie lubić! Na mojej diecie nie musisz tego jeść. Racjonalne jedzenie z założenia ma być przede wszystkim różnorodne, dlatego też znajdę sposób, aby organizm otrzymał to, czego potrzebuje z innych, lubianych przez Ciebie produktów.


Boisz się, że Twoja dieta nie będzie współgrała z dietą i potrzebami Twojego dziecka? Nic bardziej mylnego!!! Pokażę kilka sposobów, jak szybko wzbogacić przygotowane dla Ciebie przepisy, by nadawały się one dla dziecka i nie ograniczały jego zapotrzebowania i rozwoju.


Obawiasz się dietetyka, który będzie krytykował, nakazywał i nie znosił sprzeciwu? To nie w moim stylu. Nie tak wyobrażam sobie czerpanie radości z dobrego i zdrowego jedzenia. Moją misją jest być Twoim orędownikiem, motywować, wspierać i być do dyspozycji, kiedy będzie taka potrzeba. Razem z Tobą będę się cieszyć osiąganymi sukcesami!



DO KAŻDEGO PODCHODZĘ INDYWIDUALNIE!!!
NIE WYCIĄGAM PRZESTARZAŁYCH DIET Z SZUFLADY!
DLA KAŻDEGO UKŁADAM ODRĘBNE JADŁOSPISY,
KTÓRE DOSTOSOWANE SĄ DO JEGO POTRZEB, MOŻLIWOŚCI,
A TAKŻE PREFERENCJI ŻYWIENIOWYCH
- I
OCZYWIŚCIE STANU ZDROWIA!!!

Na co dzień pracuję jako nauczyciel akademicki. Prowadzę zajęcia ze studentami z zakresu edukacji zdrowotnej i promocji zdrowia. Edukacja żywieniowa jest jej jednym z głównych elementów. Dlatego też doszłam do wniosku, że czas najwyższy zdobywaną przez kilkanaście lat wiedzę teoretyczno-praktyczną przekuć na pomoc innym i z innymi dzielić się zdobywanym doświadczeniem. Tak powstał pomysł założenia POGOTOWIA DIETETYCZNEGO. Dodatkowo skończyłam także studia pedagogiczne, co ułatwia mi pracę z innymi, rozumienie ich potrzeb i problemów. Każdy pacjent jest dla mnie ważny i indywidualny!


WYKSZTAŁCENIE:
      - w trakcie rozprawy habilitacyjnej z zakresu żywienia
      - mgr zdrowia publicznego
      - lic. dietetyki
      - mgr i dr pedagogiki
      - studia podyplomowe na Wydziale Lekarskim Collegium Medicum UJ -  ŻYWIENIE  CZŁOWIEKA ZDROWEGO I CHOREGO

 

dodatkowo

  • CZŁONEK ZWYCZAJNY POLSKIEGO STOWARZYSZENIA DIETETYKÓW
  • CZŁONEK POLSKIEGO STOWARZYSZENIA OSÓB Z CELIAKIĄ I NA DIECIE BEZGLUTENOWEJ

  • szkolenie "Z laboratorium do dietetyka"- analiza wyników badań biochemicznych
  • kurs Diagnostyka i prowadzenie pacjenta z celiakią
  • szkolenie 4ACTIVE Nature Medicine Technology w Krakowie szkolenie z Immunodiagnostyki nietolerancji pokarmowej i praktycznego zastosowania testów diagnostycznych
  • szkolenie "Żywienie w chorobach tarczycy"
  • szkolenie "Edukator w cukrzycy"
  • szkolenie z zakresu żywienia kobiet w ciąży i małych dzieci
  • szkolenie z zakresu żywienia osób starszych i przy rekonwalescencji
  • certyfikat MEN nadający kwalifikacje do uprawiania zawodu dietetyka

  • czynny udział w licznych konferencjach i sympozjach
Autorka licznych szkoleń i warsztatów nt zdrowego stylu życia, racjonalnego żywienia dla wszystkich grup wiekowych i zawodowych